Pages

petek, 3. maj 2024

Pelicon The Leaking Barrel - Coconut Pirate Stout

Peliconova serija posebnih (in konkretnih) zvarkov The Leaking Barrel je postala močnejša še za enega člana. Gre za konkretni imperial stout, ki se je več kot eno leto staral v starih lesenih sodih ruma s karibskega otočja, za pravi piratski značaj pa poskrbi še dodatek izvlečka kokosa.  
 
Piratski stout je popolnoma črnega telesa, na vrhu kozarca pa nastane srednje majhna kavnato obarvana glava, ki pa v le nekaj trenutkih skoraj do popolnosti izpuhti. Iz kozarca priplava izrazna aroma imperial stoutov - nežno pražen dih dopolnjuje bežen ribez, v ozadju pa se pojavi nekaj bolj izrazitega, a prijetnega alkoholnega pridiha skupaj z lesno noto. Požirek nam v začetku podari prijetno in kar lepo prepoznavno sladkobo čokolade in suhega sadja. Nadaljevanje prinaša nekaj grenkobe in praženega značaja, vse to pa se nadaljuje še v trajajoč pookus.
 
Coconut Pirate Stout je srednje polnega telesa in po grlu steče skupaj s kar lepo občutno, a ne pretirano in ostro toplino alkohola s sadnim karakterjem. Ob vsem tem pa nam nekje zadaj igrajo še ritmi karibskega ruma.  
 

The Leaking Barrel - Coconut Pirate Stout 2022

Ajdovščina

Cesarski desertni stout

13,6%

Kje naj ga iščem?


  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zanimiv, kar kompleksen in konkretno močan, a kljub temu dovolj preprosto piten, da je lahko nevaren - le kokosov značaj bi moral biti bolj pogumen, je pa na drugi strani zelo lepo prikazan značaj ruma

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar