petek, 24. februar 2023

Clef Coconut Rum Barrel Aged Imperial Stout

Konec leta so bili v pivovarni Clef zelo delavni, saj so na trg poslali nekaj staranih zvarkov. Eden izmed njih je bil tudi ta desertni cesarski stout - pivu so dodali kokosov čips in vanilijo ter ga starali v rumovih sodih, da mu je to dodalo še poseben značaj.
 
Kokosov imperial stout je popolnoma črnega telesa, pokriva pa ga srednje velika bež glava, ki pa se kar hitro začne umikati. Aroma nas obajme s kar izrazitim sadnim značajem, kar nekoliko sladka s čokoladnimi notami, ki zadihajo malo pozneje. Kasneje se pridružijo še praženi toni, nato pa na sceno stopi svež kokos z veliko vanilije - in kar prevlada v aromi. Začetek je nežno sladek, sledi srednje grenkobno nadaljevanje in še lahkotno pražen finiš, mogoče celo malo kavnat. Pookus se nadaljuje s tem srednje grenkobno-praženim občutkom še kar nekaj časa.
 
Coconut Rum Barrel Aged Imperial Stout je srednje polnega telesa, kjer svojo vlogo v požirku odigra tudi nežna toplina alkohola. Ob vsem tem pa nas spremlja to, kar pivo obljublja - kokosov značaj.   


Coconut Rum Barrel Aged Imperial Stout

Petrovče

Cesarski desertni stout

9,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo piten in predvsem dobro uravnotežen, na koncu mogoče malo oster, ampak ne ovira pitnosti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar