torek, 11. januar 2022

Reservoir Dogs The Last Bourbon

V pivovarni Reservoir Dogs so že dobro poznani, da svoje zvarke zelo radi starajo v sodih različnih vin in žganih pijač. Tako so ta imperial stout za 1 leto zaprli v sode, kjer se je prej nahajal bourbon viski, da so dobili ta The Last Bourbon.
 
The Last Bourbon, ki je kot nafta črne barve, v kozarcu za nekaj kratkih trenutkov prekrije zelo tanka kremasta glava, od katere kmalu ostane le tanek obroček. Cesarski stout nam ponudi konkretno aromo, ki dokaj jasno nakaže, kjer se je (po)staral. Poleg tega pa srečamo še zelo všečno aromo čokolado, nežne pražene note, nekaj kokosa in lesa - vse skupaj združeno v zelo vabljivo celoto. V požirku nas poboža s kar občutno sladkobo, kjer se pomešata čokolada in jagodičevje (ribez). Nežna grenkoba ne pride do izraza vse do finiša, kjer se ji pridruži še blago pražen občutek in tako kraljujeta v nežnejšem pookusu.
 
Svilnato telo tega cesarskega stouta počasi zdrsi po grlu, ves čas pa izjemno dobro skriva svojo lakoholno stopnjo. Razvaja nas svojim sladkim značajem, ki nikakor ni pretiran - in vse to ga dela zelo lahko pitnega kljub vsej tej kompleksnosti. 
 

The Last Bourbon

Nova Gorica

Cesarski stout

11%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,5 / 5 → izjemno lahko piten, super zakrit alkohol, v ustih pa se dogaja marsikaj - prava poslastica

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar