petek, 13. avgust 2021

Union Lager Temno Pivo

V pivovarni Union so svoj Lager Temno Pivo zvarili skupaj s pomočjo potrošnikov. Želeli so namreč ustvariti lahkotnejše temno pivo, ki se bo lahko pilo tudi poleti ter ne bo preveč izstopalo zaradi svoje grenkobe.
 
Temni ležak je temne, kostanjevo-rjave barve, zakriva pa ga srednje velika in dokaj hitro puhteča bež obarvana glava. Aroma je sicer nekoliko nežnejša, ampak kar lepo pokaže sladen značaj na čelu s karamelo, zraven pa bomo srečali še nežen travnati pridih. V okusu je karamelni značaj še bolj očiten in izrazit, saj nam usta preplavi s svojo sladkobo, medtem ko proti koncu dobimo tudi nekaj malega grenkobe.
 
Lager Temno Pivo pivovarne Union je srednje polnejšega telesa in je pivo, ki je skoraj do popolnosti zaznamovano s karamelno sladkobo - vseeno pa le-ta ni preveč pretirana. In na koncu je pivo tako, kot so obljubili in načrtovali - nekakšen nadomestek sladice, a lepo piten. 
 

Lager Temno Pivo

Ljubljana

Temni ležak

3,8%

Kje naj ga iščem?


  • Rundasekunda (spletna trgovina)
  • trgovine Mercator (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sicer dobra pivska sladica, ki se jo da spiti, a vseeno kar malo preveč sladek zame

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar