četrtek, 5. maj 2022

Tektonik Gosetown

Iz Tektonikovega mesta prihaja tudi ta Gosetown, pivo zvarjeno v radicionalnem nemškem stilu z dodatkom koriandra in morske soli. Brez dvoma prava izbira, ko je osvežitev nujna - in to z značajem.
 
Gosetown je precej motnikavega telesa ter izjemno blede belo-rumenkaste barve, tanjša in neobstojna bela pena pa dopolni izgled. Na prvi vdih je aroma pošteno vinska z nekaj kletnimi notami (že pošteno stare ter plesnive vinske kleti), zraven pa dobimo še nežen balzamično-karamelast pridih. Požirek je srednje kiselkast, ne pretirava s kislino, ampak zelo lepo osveži. Na koncu dobimo le malenkost sladkobe, v finišu pa je lepo slan, da kar kriči po še enem kozarcu. Pookus pa je še nežno grenkobno začinjen.
 
Tektonikov gose je izjemno lahkotnega telesa in svežega duha, odlikuje pa ga predvsem izjemna pitnost, h kateri najbolj pripomore osvežilna kislina. Celotno gledano je Gosetown res super poletni osvežilnež. 
 

Gosetown

Ljubljana

Gose

4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → sicer zelo pitno pivo, ki pa s svojo suhostjo na koncu kar malo preveč popivna jezik

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar