nedelja, 26. april 2015

Končno se je zgodilo tudi to, kar smo čakali že dolgo časa. Tudi moje Novo mesto je postalo pivsko mesto in ne samo mesto cvička. V organizaciji spletnega portala pivopis.si se je na super lokaciji Gostišča na Loki zgodil 1. Festival piva Novo mesto.
Ekipi pivopisa je uspelo v Novo mesto (za prvič) privabiti kar nekaj zanimivih razstavljalcev, čeprav, če smo čisto pošteni, je manjkala še kakšna pivovarna ali dve. Tako smo lahko na terasi srečali oba naša makro pivovarja, Pivovarna Union in Pivovarna Laško, ki sta se predstavila s svojimi specialnimi pivi. Prisotna je bila tudi pivovarna Volk Turjaški, ki jih na teh festivalih drugače ne srečamo ravno pogosto. Na festivalu ni manjkalo tudi Društvo ljubiteljev domačega pivovarstva, ki so tudi tokrat demonstrirali kuho domačega piva.
 
Poleg razstavljalcev s svojim pivom, pa so bile prisotne tudi nekatere trgovine. Tako smo lahko razna slovenska piva poskusili na stojnici mariborske Pivarne, medtem ko nam je Pivoljub pripeljal nekaj angleških in nemških dobrot. Kdor si je zaželel češkega piva, ga je lahko dobil pri stojnici uvoznika za pivo Bernard, ali pa pri uvozniku za pivo Černa Hora. Najbolj oblegani na tem festivalu pa so bili pri stojnici Beeryarda, kjer so ponujali velik izbor različnih belgijskih piv.
Na koncu pa je potrebno omeniti še stojnico pivopisa, kjer smo vam natočili (ja tudi jaz sem bil tam) posebno festivalsko pivo. Zvarila ga je ekipa spletnega portala in sicer s sestavinami, ki so jih predlagali bralci. Tako je nastalo pivo, ki se malo spogleduje s stilom IPA, narejeno pa je bilo iz ajde, dveh vrst medu in več vrst hmelja, med njimi tudi eksperimentalni slovenski hmelj.
Na koncu lahko dodamo samo še, da se je festival izkazal za uspešnega. Končno so lahko tudi Dolenjci na svojem koncu države uživali v pravem pivu. In z zagotovostjo lahko trdimo, da to ni bil zadnji festival piva v Novem mestu.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.