sobota, 9. maj 2015

Karavana domačih pivovarn - Škofja Loka, 9.5.2015


Dvorišče gradu nad Škofjo Loko je bila prva destinacija letošnje Karavane domačih pivovarn, ki jo boste v letošnjem poletju lahko srečali še v Kranju (13.6.), Novem mestu (11.7.) in za zaključek še v Slovenj Gradcu (19.9.). Organizaotju, Zavod Prevhub iz Kranja, je na grad uspelo privabiti zanimivo ekipo razstavljalcev, ki pa je bila zaradi prostora samega omejena na nekaj manjše število sodelujočih, kot jo to v navadi na ostalih festivalih. 

Med že znanimi obrazi s festivalov piva smo lahko srečali trgovino Pivoljub iz Ljubljane, ki je s seboj pripeljala mešanico angleških in nemških piv - torej raznoliko paleto stilov, za vsakega obiskovalca nekaj. 

Na naslednji stojnici se je predstavila Pivovarna Mali Grad iz Kamnika, ki so točili njihov Robust Porter in Hoppy Red Ale. S seboj pa so prinesli pokazati tudi njihov naslednji projet (ki naj bi bil na voljo naslednji teden) - 10 Minutes of Gravity, ki je sodelovanje z ruskim pivovarjem iz Habarovska. Komaj Čakamo. 

Znani HumanFish nam je postregel s štirimi točenimi pivi - Witty Fish, SIPA, Pale Ale in Stout. Že tradicionalno odlične zadeve. 

Ajdovski Pelicon je imel na zalogi sodčke zanimivega Coffee Stouta, poleg tega pa še The 3rd Pill in Out of China. 

Poleg znanih obrazov, pa smo na festivalu spoznali tudi nekaj novih zadev na področju piva pri nas. Na festival je iz Komende prijezdil tudi General Maister, odlična IPA in premierni izdelek Maister Brewery, ki je bil zame zmagovalec tega festivala. 

Prisotna je bila tudi čisto nova PV Brewery iz Ljubljane, ki se nam je predstavila s svojim Legionarjem, osvežilnim lagerjem, in z eksperimentalnim stoutom po (začasnem) imenu EXP85, ki zaenkrat zelo obeta. 

Ekipa čisto nove spletne trgovine Pivo na Dom, pa je poskrbela, da domov nisem odšel s prazno torbo. Na karavano so namreč pripeljali zelo zanimiv izbor craft piva iz Slovaške (Kaltenecker) in Italije (B.A.V.) - različni stili piv, večino katerih zaenkrat še nismo mogli najti pri nas. Poleg tega, pa so nam tudi točili pivo Adam Ravbar iz Domžal. 

Prisoten je bil tudi uvoznik piv Hrvaško/Belgijskega pivovarja Visibaba, ki je poskrbel tudi za nekaj zanimivih koktajlov s pivom. Na moje zadovoljstvo pa sem tudi izvedel, da bodo v zelo kratkem začeli tudi z uvozom piv srbskega Kabineta (ter še nekaj presenečenj, ki bodo za zdaj ostala skrivnost). 

Na koncu pa še ena pohvala organizatorju, ki je poskrbel tudi za Festivalski Pale Ale, v sodelovanju s Peliconom.

Torej, kaj reči na koncu. Dež ni mogel pokvariti super popoldneva na karavani. Uspelo mi je poskusiti kar nekaj novih piv, prav tako pa sem poskrbel tudi za svojo zbirko. Ocena - odlično.

Ni komentarjev:

Objavite komentar