četrtek, 10. junij 2021

Clef Angel

 
"Vse se popolno zdi, trenutek, ki te spremeni, v Angela" pojejo Tabuji, katerim so v pivovarni Clef posvetli ta IPA zvarek, zvarjen v stilu teh mojstrovin z zahodne obale ZDA. Tako se je Angle pridružil sedaj že lepo širokemu naboru piv te pivovarne iz Savinjske doline.

Clefov Angel je na pogled precej motnega telesa svetlejše jantarno-oranžne barve, večja belkasta glava, ki ga puhasto pokrije, pa tam postane kar nekaj časa. V aromi ga zaznamuje nežnejši sadni duh - je nekoliko breskov, čeprav ne izrazito, z nekaj šamponastega in smolastega občutka še bolj v ozadju. Kar nekoliko izrazitejša sladkoba, sadno-karamelasta, povsem prevlada v začetku požirka, sledi pa ji solidna hmeljna grenkoba, travnata v značaju ter z nežnejšim, a dolgotrajnim pookusom.

Angelski IPA je lahkotnejšega telesa, po grlu pa gre z zelo nežno toplino alkohola, ki je komajda opazna. V njegovem značaju ga precej zaznamuje prav prej omenjen sadni značaj, čeprav tudi z grenkobo kar lepo postreže.


Angel

Petrovče

IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → precej lepo piten, dovolj karakteren, ampak ne preoster 

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar