torek, 22. junij 2021

Lobik Dankdemic


Dankdemic, zoper ena besedna igra velikih šaljivcev iz Lobik Brewery, je dvojni IPA zvarjen v stilu teh pivskih poslastic z zahodne obale ZDA. Lobiki so ga sicer zvarili v Mariboru, ampak vseeno lahko pričakujemo prave okuse k čemur bodo pripomogli hmelji CCC - Citra, Centennial in Columbus.  

Skorajda popolnoma jasni Dankdemic je žareče zlate barve, v kozarcu pa ga zakrije večja in kar lepo obstojna ter mrekasta bela glava. Aroma se zelo lepo pokaže s svojim sladkim značajem v katerem je srečati note sladkega sadja, cvetja in smole - pravi IPA v nosu. Okus je prav tako lepo izrazit, konkreten s svojo hmeljno grenkobo in čisto blago sladkobo za zraven. Suh in zeliščno grenkoben pookus pa še kar nekaj časa postoji na jeziku. 

Dankdemic je dvojni IPA lahkotnejšega telesa in intenzivnejših ter izrazitih lastnosti, ki jih kar prijetna toplina alkohola v požirku še poudari. Je pravi in konkretni dvkjni IPA, ki bo po okusu ljubiteljev teh ameriških klasik.
 

Dankdemic

Maribor

Dvojni IPA

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → konkreten, dokaj močan in malo bolj oster - se pa lepo pije in malo tudi podžge

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar