ponedeljek, 6. marec 2023

Sir William's Quarter Century Strong Ale

V pivovarni Tektonik so zvarili močni ale v belgijskem stilu, ki so ga suho hmeljili s sorto Citra. In tako je nastal Strong Ale, ki so ga stregli na obletnici Sir William's Puba.
 
Ta močni ale je le nekoliko motnikavega telesa zlatega odtenka, solidno velika bela penasta glava pa kar lepo postoji na vrhu kozarca. Sladna aroma se pokaže predvsem z žitnimi notami, ki imajo kar nekoliko moker in postan značaj, družbo pa jim dela nekaj usnjenega pridiha. Srednja grenkoba v požirku je zaznavna v začetku, sledi pa medena sladkoba z zelo nežnim lahkotno kiselkastim značajem v finišu. V pookusu, ki je nekoliko nežnejši, pa nas potem še zelo lepo spremlja medeni značaj. 
 
Strong Ale je srednje lahkotnega telesa in je v požirku definitivno vreden svojega imena, saj lepo pokaže nekaj svoje alkoholne prisotnosti, ki pa vseeno ni premočna. 
 

Sir William's Quarter Century Strong Ale

Ljubljana

Belgijski močni ale

8,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → aroma ne deluje najbolj vabljivo, malo neprijetno na trenutke, je pa v okusu precej boljši, simpatičen in se lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 4/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar