nedelja, 25. avgust 2019

Brewwood Tilia Cordata


Ime: Tilia Cordata
Pivovarna: Brewwood Craft Brewery, Kočevje

Stil piva: Ameriški močni ale

Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz osrčja ribniško-kočevskih gozdov prihaja novonastala pivovarnica Brewwood, ki se je za premierno predstavitev ljubiteljem kraft piva odločila, da pripravi tudi nekaj malo manj tipičnega. Pivo, ki nosi latinsko poimenovanje lipe, je močni ale zvarjen z dodatkom lipovega medu in cvetja.

Tilia Cordata že na prvi vdih lepo navduši s konkretno in izrazito sladko medeno aromo, ki bi ga večji poznavalci najbrž takoj uvrstili med lipov med - v bistvu je skorajda tako, kot bi direktno povonjal kozarec medu. Kar precej motnikavo pivo bakrenega odtenka je sicer zakrito s tanjšo in precej neobstojno umazano belo glavo, pod katero pa se nahaja nežnejše grenkobna vsebina, ki rahlo poboža po jeziku. Spremlja jo medeni značaj s svojim grenkobnim značajem, za konec pa prihrani še blago kiselkast medeni značaj in trajajoč ter nežen pookus.

Gozdno pivo iz kočevsko-ribniškega okoliša je nekoliko lahkotnejšega telesa in lepo skritega alkohola, ki pa brez dvoma najbolj navduši s svojim medenim značajem, tako v aromi kot tudi v okusu. 





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → čeprav nisem ljubitelj medu, je tole pivo zelo lepo pitno in prijetnega okusa, aroma je pa še za odtenek bolj prijetna
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar