četrtek, 11. februar 2021

Feo Coffee Stout


V kobariški mikro pivovarni Feo so združili moči z mikro pražano kave Coronini iz bližnjega Tolmina, da je lahko nasta ta posoški kavni stout. Ni se potrebno več odločati, ali bi kavico ali kar eno pivo, saj v tem zvarku srečate oboje. 
 
Večja bež obarvana glava za zelo dolgo zastre pogled na popolnoma črn kavni stout. V aromi nas pričaka nežno pražen kavnati pridih, ki pa ne izstopa ravno premočno, je pa vseeno zelo preprosto zaznaven in prepoznaven. Spremlja ga še nekoliko oreščkast pridih ter tudi ščepec čokolade. V okusu se srečamo s srednjo grenkobo, nadaljuje pa se z nežno sladkim značajem. V finišu jo lepo prevazme in zastre kavnat občutek, le-ta pa se še kar dolgo in dokaj izrazito nadaljuje v pookusu.
 
Feo Coffe Stout je srednjega telesa in lepo skritega alkohola. Dodatek kave mu poda svoj tipičen kavnat karakter - jasno da vedeti, da ima kavno dušo. A ob tem vseeno pivu tudi pusti, da ostane pivo. Lepo uravnovešena zadeva za ljubitelje kave, piva in/ali kar obojega.
 

Coffee Stout

Kobarid

Desertni stout

7,2%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → ne maram kave, a je tu notri dovolj skrita, da pivo z lahkoto steče, vseeno pa mu pusti svoj značaj, ki se mi kar dopade

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar