četrtek, 27. junij 2019

Fabrika Piva Ideal1st


Ime: Ideal1st
Pivovarna: Fabrika Piva, Celje

Stil piva: Stout

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stout, ki še nima čisto pravega imena, prihaja izpod rok celjskih pivovarjev, ki sestavljajo Fabriko Piva. Tako predstavlja vsaj festivalsko družbo njihovemu prvencu, paradnemu konju in za sedaj edinemu članu nabora pivovarne Social1stu.

Fabriški stout je zelo temne rjave barve, v bistvu že kar črne bi se lahko reklo. Kremasta glava temnejšega bež odtenka ga pokrije in tam kar nekaj časa lepo postoji. V nos se pretihotapijo kar pošteno pražene arome sladu, ki pa ne spominjajo preveč na kavo, v ozadju pa se prebujajo še čokoladni toni - celotna kombinacija pa deluje zelo prijetno. Srednja hmeljna grenkoba iz ozadja prehaja v solidno popražen okus, kot v aromi pa se tudi v okusu kasneje pojavi še sladkoba čokolade. Trajajoč pookus pa s svojim poprastim občutkom v finišu še malo pozbode po jeziku.

Stout iz Frabrike Piva je srednje polnega in nasitnega telesa, najbolj pa se pokaže in izkaže s svojim praženim značajem in bo tako tudi nekoliko bližje tistim, ki jim poleg kozarca piva lepo steče tudi skodelica kave.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → povsem soliden stout, mogoče zame malo preveč praženih lastnosti, ampak vseeno taka pitna zadeva
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar