sreda, 28. oktober 2015

Pelicon Imperial Coffee Stout


Ime: Imperial Coffee Stout
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Cesarski desertni stout
Vsebnost alkohola: 8%

Ocena: 4,2 / 5

Novi kavni stout iz pivovarne Pelicon je dobil oznako Imperial, kar pomeni, da lahko pričakujemo dvojno dozo in dvojni užitek, ki smo ga spoznali že pri njihove prvem Coffee Stoutu, narejenem v sodelovanju z butično pražarno Escobar. 

Imperial Coffee Stout očara že na prvi pogled s svojo popolnoma črno barvo in precej veliko in zelo obstojno peno temne kremaste barve. V aromi zaznamo zelo konkreten vonj po kavi, veliko praženih not in še nekaj zelo nežnega travnatega občutka hmelja daleč v ozadju. Pri prvem požirku začutimo blago sladkobo (z rahlo čokoladnim občutkom), ki se ji nato pridruži nežni priokus kave in praženosti. Le-ta priokus pa se nato počasi stopnjuje in stopnjuje do te mere, da prevzame primat v okusu in ponudi pravi občutek jutranje kave. Alkohol, ki ga je sicer kar zavidljivih 8% je precej dobro skrit in se ne prebije v ospredje, pookus pa je konkretno kavnat. 

V primeru tega kremastega imperialnega kavnega stouta gre ponovno za en "hibrid", ki bo pisan na dušo ljubiteljem piva in kave. Spet se ne bo potrebno odločati med enim ali drugim, ker si bomo lahko privoščili to pivo. Ampak pozor - prisotnost alkohola je morda res dobro zakrita, toda še vedno je le-ta prisoten. Po pameti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar