petek, 7. maj 2021

Loo-blah-nah Oktoberfester


Častno mesto točene specialke v točilnici pivovarne Loo-blah-nah je zasedel tudi Oktoberfester - nemška klasika, ki pa je po njihovih besedah vseeno malo pojačana. Vsi tipični bavarski okusi za tiste, ki so res pogrešali Oktoberfest, v malenkost bolj temni izvedbi.
 
Oktoberfester je kar lepo motnikavega izgleda temne jantarno-ognjene barve, dopolnjuje pa ga še srednje velika rumenkasto-bela glava, ki se počasi in zelo čipkasto umika. V aromi nam pokaže ves svoj bavarski (pšenični) značaj na čelu z izrazitimi in zrelimi bananami, ki jih spremljajo še lepo prisotne začimbe. Tudi v okusu zaznamo vso to pšeničnost - sladek in bananast začetek, zmerno začinjeno nadaljevanje s srednjo grenkobo in poprasto dražeč finiš. 
 
Loo-blah-nski Oktoberfester nam postreže s kar nekoliko bolj nasitnim telesom, ki žametno steče po grlu. Ob vsem tem pa zelo lepo kaže svoj tipičen bavarski značaj, ki ga najdemo v pravih pšeničnih zvarkih.
 

Oktoberfester

Ljubljana

Temno pšenično pivo

5,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo lepo pokaže svoj pšenični značaj, mogoče bi mu bolje pasalo nekoliko lahkotnejše telo, še vedno pa je zelo všečen in piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar