sobota, 29. maj 2021

Pelicon Boil Over 01: Peated Scotch Ale

Peliconov Peated Scotch Ale je nastal po zgledu škotskih viskijev, ki so narejeni iz ječmena dimljenega na šoti - najbolj popularna verzija izvira iz otoka Islay. V Ajdovščini pa so ta zvarek pripravili kot del svoje serije Boil Over, ki je nastala med obdobjem pandemije, v želji ustvariti nekaj pozitivnega.
 
Tanka in rahlo umazana bela glava za nekaj precej kratkih momentov zastre pogled na všečno, temno rdečkasto-rjavo pivo popolnoma jasnega telesa. Šota svoje delo v aromi opravi na zelo nežen način, saj je blag dimljeni občutek zelo skrit, dopolni pa ga še nekoliko sladek značaj. S časom in temperaturo pa postane ta dimljeni karakter malo bolj prisoten (kot v viskiju). Tudi v okusu bomo zaznali ta nekoliko bolj sladek občutek - kombinacija suhega sadja in jagodičevja. Zmerna grenkoba se pridruži nekoliko kasneje in se lepo ujame s prej omenjeno sladkobo. Nekoliko grenkobnejši in rahlo poprasto dražeč pookus pa še kar lepo razburja po ustih.
 
Peated Scotch Ale, ki je nekoliko lahkotnejši v telesu, preprosto spolzi po grlu, na poti pa nekoliko pogreje s svojo toplino sicer ne pretiranega alkohola. Šotasti značaj sicer vsaj v začetku malo bolj skriva, ampak vseeno nam na koncu podari tisti prepoznaven značaj iz viskija. S časom in staranjem pa bi brez dvoma še zelo pridobil na svoji kvaliteti.   
 

Boil Over 01: Peated Scotch Ale

Ajdovščina

Škotski močni ale

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo preprosto se pije, malo bolj na sladki strani, ampak kljub temu lepo odžeja - z vsakim požirkom je boljši; kakšen bi šele bil, ko bi se malo postaral in omehčal

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar