sreda, 6. oktober 2021

Reservoir Dogs Spirit Of Islay

Spirit Of Islay, ki so ga zvarili v novogoriški pivovarni Reservoir Dogs, je res poseben zvarek. Ječmenovo vino z 18% alkohola se je eno leto staralo v rabljenih sodih enosladnega dimljenega viskija s škotskega otoka Islay. Potem pa je še eno leto poležal v steklenicah, preden je postal pripravljen na največje ljubitelje piva.
 
Prikaže se z jasnim telesom temno bakreno-rjave barve, na vrhu kozarca pa v nekaj kratkih sekundah ne ostane nič več pene. Aroma je kar lepo pogumna in izrazita, pošteno pa pokaže svoj dimljeno-lesni značaj, ki vleče tudi na dimljeno slanino. Nekje bolj daleč iz ozadja pa ga spremlja še kakšen bolj sladek saldni pridih, kjer kasneje izstopajo predvsem suhi sadeži. V požirku ga najprej zaznamuje solidna, a vseeno ne pretirana sladkoba, ki je mešanica suhega sadja in bolj sramežljivih piškotov, malo pa je tudi medena. Spremlja jo še srednje nežna grenkoba, ki pa vseeno ne uspe zakriti vse te prijeten sladkobe. 

Ta goriški posebnež je zelo konkretnega značaja in nekoliko manj polnega, a vseeno všečno svilnatega telesa. Svojih 18% najprej zelo dobro skrije, vse svoje mišice pa pokaže šele v pookusu, kjer nas še kar nekaj časa lepo pogreva s temi %.
 

Spirit Of Islay

Nova Gorica

Ječmenovo vino

18%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → ni pretirano močan, a je še vedno konkreten v okusu, se tudi zelo lepo pije - sladkoba je fajn in čeprav nisem fan dimljenih okusov, le-tu lepo sedejo, ker niso preostri

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar