petek, 1. oktober 2021

Advocatus Zima

Zima je posebna, praznična izdaja belgijskega močnega temega piva, ki so ga pripravili v pivovarni Advocatus. Vanj pa so poleg običajnih sestavin dodali tudi doma narejen sladki sirup.
 
Advocatusova Zima je motnega telesa temne kostanjevo-rjave barve, bež obarvana glava pa se na kozarec vsede za kar nekaj časa. Ponuja nam zelo vabljivo in toplo aromo, kjer glavno vlogo odigra suho sadje s sladkim občutkom ter v spremstvu prav tako sladke karamele. Družbo pa jima delajo še nežne kvasne ter začinjene note. Tudi okus deluje v začetku sladicast z lepljivo-sirupasto sladkobo suhega sadja in karamele, nadaljevanje pa je lahkotno grenkobno in nežno začinjeno. Pookus pa nato še kar nekaj časa poleži v ustih. 
 
Škofjeloška Zima, ki je srednje polnega telesa in žametnega občutka, bo postregla z zelo blago toplino v požirku. S svojim sirupastim značajem pa deluje ravno prav sladicasto, da ob tem ostane še vedno lepo pitno pivo s pravo, čeprav malo bolj zadržano, belgijsko dušo. 

Zima

Škofja Loka

Belgijski močni temni ale

9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo lepo pitno, kljub solidnim %; nežno belgijski in ravno prav sladicast

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar