sobota, 05. januar 2019

Ime: Sol Invictus
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Ječmenovo vino

Vsebnost alkohola: 12%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rimski sončni bog in zaščitnik bojevnikov, je v stilu svoje ime posodil tudi mogočnemu novogoriškemu zvarku Sol Invictus, ki se ponaša s kar 12%. Gre za ječmenovo vino, ki so ga 1 leto starali v sodih armagnaca in ruma - tako da je nastalo nekaj res posebnega, za posebne priložnost in dolge zimske noči.

Nepremagljivo sonce je na pogled bekoliko umazane in zelo temne rjave barve, na vrhu pa se ustvari le tanek obroč bež obarvane puhaste glave. Ob prvem globokem vdihu kar pošteno zadane z izrazitim alkoholnim značajem - začetno oster nos, ki ga iz ozadja spremljajo kar izrazite lesne note, pa se sčasoma umiri in pusti zadihati tudi bolj čokoladno naravnanim aromam in še kakšnemu pišu vanilije. V okusu ga zaznamuje lepo izrazita sladkoba, alkoholno-čokoladni značaj pa skupaj s priokusom jagodičevja nekoliko nežno spomni na griotte bomboniero s svojim saldko-kiselkastim občutkom.

Konkreten, močan in bogat Sol Invictus se tako res izkaže kot posebno pivo. Sicer je res, da ima 12%, ki pa jih izjemno lepo skriva pod svojim sladkim značajem, tako da le malenkost pogreje na svoji poti in ostane presenetljivo in kar nekoliko nevarno preprosto piten.
  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → pivo precejšnje kompleksnosti, a preprosto pitno - mogoče zame malenkost preveč alkoholno in celo rahlo presladko, a definitivno vredno greha
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.