sobota, 5. januar 2019

Reservoir Dogs Sol Invictus


Ime: Sol Invictus
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Ječmenovo vino

Vsebnost alkohola: 12%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rimski sončni bog in zaščitnik bojevnikov, je v stilu svoje ime posodil tudi mogočnemu novogoriškemu zvarku Sol Invictus, ki se ponaša s kar 12%. Gre za ječmenovo vino, ki so ga 1 leto starali v sodih armagnaca in ruma - tako da je nastalo nekaj res posebnega, za posebne priložnost in dolge zimske noči.

Nepremagljivo sonce je na pogled bekoliko umazane in zelo temne rjave barve, na vrhu pa se ustvari le tanek obroč bež obarvane puhaste glave. Ob prvem globokem vdihu kar pošteno zadane z izrazitim alkoholnim značajem - začetno oster nos, ki ga iz ozadja spremljajo kar izrazite lesne note, pa se sčasoma umiri in pusti zadihati tudi bolj čokoladno naravnanim aromam in še kakšnemu pišu vanilije. V okusu ga zaznamuje lepo izrazita sladkoba, alkoholno-čokoladni značaj pa skupaj s priokusom jagodičevja nekoliko nežno spomni na griotte bomboniero s svojim saldko-kiselkastim občutkom.

Konkreten, močan in bogat Sol Invictus se tako res izkaže kot posebno pivo. Sicer je res, da ima 12%, ki pa jih izjemno lepo skriva pod svojim sladkim značajem, tako da le malenkost pogreje na svoji poti in ostane presenetljivo in kar nekoliko nevarno preprosto piten.




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → pivo precejšnje kompleksnosti, a preprosto pitno - mogoče zame malenkost preveč alkoholno in celo rahlo presladko, a definitivno vredno greha
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar