torek, 6. februar 2024

Clef Celeia Wet-Hop Saison

Lansko leto predstavili hladno hmeljeni saison s sorto Styrian Dragon, letos pa so po trgatvi hmelja v pivovarni Clef zvarili še verzijo saisona s prav tako domačo sorto Celeia.   

Zelo velika in precej obstojna snežno bela pena prekrije kozarec poln precej motnikavega saisona, ki je temno zlatega odtenka. Izpod penaste glava se prerine kar lepo izrazita začinjena aroma, kar dodobra kvasasta, malo prašna, nežno travnata ter z le ščepcem sadnega pridiha. Požirek je srednje nežno grenkoben, rahlo kvasast, ter prijetno začinjen (predvsem v finišu). Srednje nežen pookus pa še kar dolgo to sled pusti na jeziku, kasneje postane celo nekoliko bolj izrazita. 

Clefov saison z domačo sorto hmelja je srednje lahkotnega telesa, mogoče malo bolj poln, kot bi pričakovali, a je kljub vseenu zelo svežega značaja. V svojem značaju pa je tak, kot od stila tudi pričakujemo.


Celeia Wet-Hop Saison

Petrovče

Saison

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → pravi saison, ne pretiran, a še vedno dovolj značajen in lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar