sobota, 17. februar 2024

Lobik New Cold IPA

Najnovejši podstil IPA piva, to je t.i. cold IPA dobiva vedno več ljubiteljev. V mariborski pivovarni Lobik so tako zvarili že drugo verzijo tega trendovskega stila, tokrat pa so pri varjenju uporabili Cryo Idaho 7 ter Nectaron sorti hmelja. 

Rahlo motnikav in precej bledo rumeno-zlat cold IPA je v kozarcu za nekaj kratkih sekund prekrit s tanko belo glavo. Ko le-ta hitro izgine, iz kozarca počasi zapihajo blažje sadne arome, med katerimi prevladajo zelo sveži citrusni pridihi, zraven pa se pomešajo še prijetni sladki dihi tropskega sadja. Požirek je solidno grenkoben, bolj travnato naravnan ter precej suh v finišu. Kar lepo izrazit, travnato-hmeljast pookus pa še kar nekaj časa poleži v ustih.

New Cold IPA je lahkotnejšega telesa in svežega značaja. Na eni strani je prijetna sadna aroma, na drugi pa suh in grenkoben okus - točno to, za kar je zadolžen cold IPA.

New Cold IPA

Maribor

Hladni IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → tak kot mora biti, aromatičen in suh ter grenkoben v požirku, le nekoliko manj oster

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar