torek, 4. april 2023

Clef Dragon Wet-Hop Saison

Pivovarji iz savinjske pivovarne Clef so se jeseni, v času hmeljne trgatve, odpravili na sosedovo hmeljišče in tam nabrali konkretne količine svežega Styrian Dragon hmelja. Le tega so nato svojemu saisonu dodali v vseh stopnjah varjenja, tako da so lahko dobili res prave okuse.   
 
Zmajski saison je pošteno motnikavega telesa temnejšega zlatega odtenka, tanka bela glava pa ne postane preveč dolgo na vrhu kozarca. Aroma je v začetku nežno začinjena, precej sveža, kmalu pa jo prevzame še bolj svež sadni dih, sladek, ter z nekaj mentolastega pridiha in značajem žvečilnih gumijev. Srednja hmeljna grenkoba se pojavi v začetku, najprej pa jo preseka kvasasto-začinjen priokus. V finišu pa nato pride do izraza še nekaj lepo izrazne sladkobe. Pookus je svež in lepo začinjen, predvsem pa kar potraja. 
 
Dragon Wet-Hop Saison je lahkotnejšega telesa in lepo svežega ter predvsem osvežilnega značaja. Mogoče je malo manj izrazit kot saison, je pa zato precej bolj izrazit njegov zmajski značaj. 


Dragon Wet-Hop Saison

Petrovče

Saison

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo lepo piten, ne preoster in z zelo izrazitim značilnim karakterjem Styrian Dragona

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar