četrtek, 19. september 2024

Advocatus Freising

Freising je pivo škofjeloške pivovarne Advocatus, ki posnema najboljše nemške hellese. Zvarili so ga s pomočjo kvasovk, ki jih uporabljajo v znani pivovarni Weihenstephaner, ki se nahaja v kraju Freising. 

Nekoliko tanjša bela glava prekrije kozarec poln kristalno jasnega in zlato obarvanega piva. Ko se pena umakne iz kozarca zadihajo klasične hmeljne arome z notami trave in s prijetno začinjenim značajem, v ozadju pa se pojavi še kak kruhast pridih. Požirek ponuja srednjo hmeljno grenkobo, ne pretirano, ampak lepo prepoznavno, zraven pa ponuja še čisto blago kruhasto sladkobo. Finiš je travnato začinjen, pookus pa ta značaj še dolgo premetava po jeziku.

Škofjeloški Freising je lahkotno in sveže pivo čistega značaja, ki ob požirku prinese vse tiste tipične lastnosti znanih nemških ležakov. Pivo, ki bo po okusu predvsem ljubiteljem klasik.

Freising

Škofja Loka

Nemški ležak

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → pravi lager, čist in svež ter zelo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar