petek, 18. september 2020

Bevog Helles Export Spezial

 

Pivo

Helles Export Spezial

Pivovarna

Bevog Brewery - Bad Radkersburg

Stil

Svetli ležak - helles

Alkohol

4,6%



Pri Bevogu, kjer radi preizkusijo nove in tudi nenavadne okuse, so se tokrat lotili preverjene nemške klasike - hellesa. Gre za pravi, čisti lager, ki je lepo odležal svojih 7 do 10 tednov in predstavlja rezultat lanskoletnega truda in eksperimentiranja z ležaki. 

Kristalno jasen zlati Bevogov Helles je zastrt pred očmi pivoljubca s srednje veliko belo glavo, ki počasi pobegne iz kozarca. Nežno kruhasta aroma prevlada na prvi vdih, sledi pa ji še rahlo travnati vonj z nekaj začinjenega občutka. Nežna grenkoba podraži po jeziku in prebudi naše okuse s travnatim značajem, v finišu pa temu še doda blago poprast značaj. Rahlo grenkoben pookus pa še kar nekaj časa spominja na ta ležak. 

Bevogov Helles Export Spezial je lahkoten na telesu in izjemno svežega ter osvežilnega značaja. Ponuja vso pitnost in preprostost, ki jo poželijo ljubitelji klasičnih nemških ležakov, a obenem nudi tudi pravi, poln značaj teh popularnih piv. Nemci bi ga sigurno vzeli za svojega. 


Kje naj ga iščem?


  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo dober ležak, nič oster kot je rado pri nekaterih, super uležan in res piten (tudi za ne največje ljubitelje ležakov)

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar