petek, 17. marec 2023

Reservoir Dogs Helles

Ekipa Reservoir Dogs je svojo Kromberger serijo piv povečala za še eno nemško klasiko. Zvarili so namreč klasični helles, ki pa so ga začinili s slovenskimi hmelji.
 
Helles je kristalno jasnega telesa rumeno-zlate barve, tanjša bela penasta glava pa ga pokriva kar nekaj časa. Aroma je dobro hmeljnata, predvsem travnata in nekoliko prašna v značaju, medtem ko se v ozadju znajde še kak kruhast pridih sem ter tja. V požirku je srednje nežno grenkoben, predvsem travnato-zeliščnat ter s kar nekaj kletno-kislega značaja v spremljavi. Finiš še nekoliko dodatno podraži, medtem ko pookus kar dolgo pusti to travnato-zeliščno-grenkobo sled. 
 
Ležak iz Kromberger serije je lahkotnega telesa in svežega značaja, v svojem karakterju pa je preprost in lahkotno piten, a ob enem vseeno ponudi dovolj okusa.
  

Helles

Nova Gorica

Nemški ležak

4,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → prerpost in lepo piten, ima kar pošteno kleten značaj, kar ga v bistvu dela še malo bolj karakternega

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar