sreda, 10. maj 2017

Ime: Veles
Pivovarna: Mala Pivovarna Kajtimar, Ljubljana

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Boj med svetlim in temnim - tako se glasi slogan Male Pivovarne Kajtimar. In svetlemu pivu iz njihovega nabora se bo po robu postavil temni Veles, v staroslovanski zgodovini znan kot bog podzemlja, v moderni zgodovini butičnega pivovarstva pa bo postal znan kot robustni porter.

Predstavi se s popolnoma črno barvo svojega telesa, na vrhu pa dolgo postane še manjša, a všečna kremasta bež glava. V aromi zvarka izstopajo prjetne čokoaldne note sladu, ki počasi in nežno lezejo v naš nos. Družbo jim delajo še kar občutne arome vabljive vanilije in poznan vonj biskvita prepojenega z rumom. Srednje polno in svilnato telo zaznamuje začetna sladkoba sladu, ki jo nato uravnovesijo in celo povozijo travnati grenkobni toni hmelja z nekoliko poprastim značajem in suhim finišom. Pookus je trajajoč, v njem pa se izkažejo še note pražene kave in nekoliko preizrazit zeliščni priokus.

Zelo vabljiva sladna aroma, ki s svojo vanilijo resnično lepo in nežno zvabi v svoj objem, je brez dvoma glavna odlika tega piva. Na drugi strani pa okus pokaže svojo robustnejšo stran, a s tem tudi povzroči (pre)velik razkorak med aromo in okusom, še posebej v svojem finišu. Še vedno pa soliden zvarek.
Kje ga najdem?
  • Aroma (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.