ponedeljek, 22. maj 2017

Mali Grad Kolibri Session IPA


Ime: Kolibri Session IPA
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,5 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V pivovarni Mali Grad so za Kongres evropskih pivovarjev v Ljubljani ustvarili prav posebno pivo po imenu Kolibri Session IPA. Zvarjen je z eno samo sorto hmelja, to je popolnoma nova dišavna sorta po zgledu ameriških aromatičnih hmeljev in sliši na ime Styrian Kolibri, ki so ga razvili na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije.

Kolibrija, rahlo motno jantarno obarvano pivo, odlikuje všečna sadna hmeljna aroma, v kateri bomo zaznali pridihe različnega sadja, kot do breskve, melona, hruške in rahlo bolj zaznavno jagodičevje, ki počasi lezejo izpod manjše bele glave. Zmerna hmeljna grenkoba zaznamuje okus, kot se seveda spodobi, zoperstavi pa se ji kar precej izrazita sladna hrbtenica s karakterjem piškotov in tako pivo deluje presenetljivo polnejšega telesa kot bi pričakovali (in smo vajeni). V konkretnem in izrazitem pookusu pa bomo še dolgo priča odmevu tega zvarka.

Kolibri tako prinese vse okuse, grenkobno intenzivnost in polnejše telo klasičnega IPA piva, a kar je najpomembnejše, z lahkotnejšo in znižano stopnjo alkohola. Po eni strani nič spektakularnega, a obenem zelo solidno, tako da te Kolibri kar kliče k sebi v naslednji kozarec. 
Cena: 3,30€ (0,3l; točeno) - Odprta Kuhna (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar