petek, 26. maj 2017

Ime: OL #5 NE IPA
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,1 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Tektonikova serija piv Odprta Liga nadaljuje svojo pot. Tokrat se ljubiteljem predstavlja #5 v seriji omejenih izvenserijskih zvarkov, ki so na voljo samo vsakič in nikoli več. V tem primeru je to s hmeljem nabit NEIPA stil piva, ki letos konkretno narekuje trende v svetu pivovarstva.

Izjemno prijetna hmeljna aroma s svojimi dišavnimi tropskimi notami kar puhti iz kozarca, dirigentsko palico pa suvereno vihtita ananas in mango. Popolnoma motno in na videz gosto telo oranžno-jantarne barve se za dolgo časa skrije pod belo glavo, ki je manjša a zelo kremasta. Zmerna hmeljna grenkoba pozdravi naše brbončice nekoliko bolj sramežljivo, sadni priokusi pa s svojo sladkobo lepo dopolnijo okus in poskrbijo za ravnovesje. Zaključek zaznamuje kar solidna toplina alkohola in tako napove še trajajoč in izrazit pookus.

Petica se tako pokaže polnega in kremastega telesa, popolnoma motna, ter seveda z izjemno aromatiko  - točno tisto kar od stila NEIPA tudi pričakujemo. Nekoliko bolj izrazita alkoholna stopnja sicer jasno napove svojo prisotnost in pivca malo potrese, a zvarek nam bo v spominu vseeno ostal predvsem po svoji gostoti in aromatiki. 
Cena: 3,50€ (0,3l; točeno) - Big Star Pub (Novo mesto)

Kje še ga najdem?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.