nedelja, 30. julij 2017

Ime: Dark Lager
Pivovarna: Pivovarna FEO, Kobarid

Stil piva: Temni pils
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,5 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pivovarna FEO iz kobariškega konca, naslednica Pivovarne 1713, je na zadnji Pivo & Burger Fest v Ljubljano pripeljala zvarek, ki je sicer zelo razširjen in popularen med pivci, a med butičnimi pivovarji precej redek - preprosti temni pils.

V kozarcu pivca pričaka popolnoma temno rjavo, v bistvu že čisto črno pivo, pokrit z manjšim penastim bež pokrovčkom. Aroma je zelo nežna in zadržana, a v njej vseeno lahko prepoznamo čokoladen dih s čisto drobceno praženo noto. Tudi okus je nežen in preprost - rahla sladna sladkoba v začetku, ki jo popolnoma uravnovesi nežna grenkobica. Za pookus, prav tako nežen, pa poskrbi še rahel kavnato praženi karakter.

Tako se kobariški temni pils izkaže kot zelo lahkotno pivo, ki je zaradi svojih nežnih lastnosti v aromi in okusu zelo preprosto pitno. Tudi ne največjim ljubiteljem piva. Glavna odlika tega zvarka pa je definitivno njegov ultra osvežilen značaj, ki osveži skoraj kot njihova smaragdna lepotica Soča.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Hiša Polonka (Kobarid)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.