četrtek, 27. julij 2017

Ime: American Wheat
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Pšenični ale
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Thirsty River Brewing je s svojim American Wheat pivom v Bovec vnesla nekaj ameriškega duha. Pšenično pivo za vse, ki jim klasično pšenično pivo ni najbolj po godu, bi pa vseeno spili nekaj pšeničnega. Kot se spodobi, servirano z rezino pomaranče. 

Na izgled zelo všečno pivo žareče zlate barve v naš nos pošlje nežne sadne note, med katerimi se znajdejo tako sladki kot tudi citrusni toni. Pod manjšo belo kremasto glavo, ki pa tam ostane vse do konca, se najprej srečamo s sadnim in rahlo sladkim karakterjem tega zvarka, svoje doda čisto blaga kiselkasta prisotnost, na koncu pa do nas pride še blag grenkobni občutek, ki se tudi kmalu poslovi. 

American Wheat je tisto pravo poletno pivo, izjemno sveže in osvežilno ter lahkotnega telesa in duha. Nežnih karakteristik, da ne prestraši pivca, ki pa so vseeno dovolj izrazite, da lahko v njih uživamo. Simpatičen američan iz Bovca.  
Cena: 3,30€ (0,3l; točeno) - Metal Days (Tolmin)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.