četrtek, 13. julij 2017

Ime: Povodni Mož
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: točeno- pločevinka

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Od pivovarne Green Gold Brewing smo že vajeni, da radi varijo konkretno hmeljena piva. Enega takega so pripravili tudi za Pivo & Burger Fest v Ljubljani. Gre za IPA, še eden več v njihovem naboru, ki pa je za razliko od ostalih zvarjen z ameriškim hmeljem in ne s slovenskim. Pa še v pločevinko so ga zaprli.

Povodni Mož se prikaže v motni oranžno-zlati barvi, skrit pa je pod večjo milnato belo glavo. Z veliko lahkoto se prepoznajo značilne hmeljne arome s citrusnim značajem kjer še najbolj izstopa grenivka, skupaj pa delujejo kljub nežnosti zelo prijetno. Ta citrusni značaj se lepo prenese tudi v okus, kjer pa najbolj do izraza pride kar solidna grenkoba, nekoliko zeliščnega karakterja, zaznati pa je tudi skrito sladno hrbtenico. Finiš je precej suh, zaključi pa ga še trajajoč pookus.

Lahkotno pivo, brez kakšnih izstopajočih posebnosti, a z značilnim ameriškim hmeljnim značajem - tudi zaradi tega je tako lahkotno piten in všečen. Svežega in osvežilnega značaja, s svojo grenkobo, ki sčasoma postaja vedno bolj izrazita, pa Povodni Mož ne bo pozabill tudi na "hmeljeglavce".
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Mestni Vrt (Žalec)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Stari Pisker (Celje)
  • Galerija Okusov (Celje)
  • Jailhouse BBQ (Maribor)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.