sobota, 19. december 2020

Lobik The Dankest Hour

 

Lobiki so po daljšem času zopet zvarili dvojni IPA (ne NEIPA), ki so ga tudi sami že pogrešali, svoj navdih pa pivo črpa z zahodne obale ZDA (West Coast IPA). Pri tem so uporabili dobro znane hmelje Cascade, Centennial, Amarillo in Columbus, ki so pivu dali pravi zahodnjaški značaj. 
 
The Dankest Hour je skoraj do popolnosti jasnega telesa zlato-oranžne abrve, na vrhu pa za kar nekaj časa posedi solidna bela pena. V aromi od prvega trenutka naprej razvaja s prijetno sadno noto, kjer se kaže predvsem sladek značaj, zraven je pa tudi nekaj cvetličnih pridihov. V požirku pozdravi stara dobra izrazita hmeljna grenkoba, ki lepo podraži naše občutke, spremlja pa jo čisto blaga sadna sladkoba. Nežen pookus pa na koncu še kar dobro potraja.
 
Lobikov The Dankest Hour prinaša tiste prave in tipične IPA lasnosti, ki so že kar nekoliko primanjkovale v Lobikovem (prav tako odličnem) bolj medlenem naboru piv. Pivo je lahkotnejšega telesa, nežnega alkoholnega občutka in kar lepo solidnega značaja - ostaja pa predvsem preprosto pitno. 
 

The Dankest Hour

Maribor

Dvojni IPA

8%

Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pir Šop (Maribor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → dokaz, da še vedno znajo variti tudi ne NEIPA piva - konkreten, piten in hmeljen - z eno besedo super

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar