četrtek, 1. april 2021

Lobik The Dank Knight Rises

Novi Lobikov zvarek, katerega ime je navdahnil Batman, je zvarjen v maniri dvojnih IPA piv z zahodne obale prestolnice tega stila - ZDA. Za pravi značaj so ga zvarili s hmeljema Citra in Centennial.    

The Dank Knight Rises je do popolnosti čistega telesa zlatega odtenka, popoln izgled pa dopolni počasi izginjajoča rumenkasto-bela puhasta glava. Iz kozarca piha precej konkreten hmeljni duh, ki malenkostno potegne na sadno stran s svojim citrusnim občutkom, ozadje pa je bolj sladno in piškotasto. Okus postreže s srednje solidno hmeljno grenkobo, ki ni nič ostra, malo pa jo uravnovesi sladkoba v koncu požirka. Trajajoč pookus pa še nekaj časa pusti hmeljno sled.

Lobikov The Dank Knight Rises izpolnjuje vse pogoje dobrega DIPA piva - je aromatičen, grenkoben, konkreten z nekaj topline alkohola. Nekaj za ljubitelje bolj klasičnih IPA okusov in odmik od trenutne NEIPA norije.
 

The Dank Knight Rises

Maribor

Dvojni IPA

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo dober, ni preoster, a vseeno konkreten, zelo piten in ne podžge - alkohol lepo skrije, a vseeno da vedeti, da ga je malo več

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar