ponedeljek, 8. junij 2020

Omnivar/Pulfer/Old Street Lost Vicar

Pivo

Lost Vicar

Pivovarna

Omnivar Brewery - Ljubljana

Skupaj s:

Pulfer, Zagreb in Old Street Brewery, London

Stil

Belgijski močni temni ale

Alkohol

9,7%



Lost Vicar je belgijski močni temni ale, stil poznan tudi pod imenom quadrupel, ki so ga s skupnimi močmi navarili zagrebški pivovarji iz pivovarne Pulfer, naši Omnivar in londonska Old Street Brewery. Prava mednarodna poslastica za posebne trenutke. 

Temni, bakreno-rjavi Lost Vicar je v kozarcu zastrt z nekoliko manjšo in ne ravno obstojno peno bež obarvanosti. Aroma je lepo izrazna, v svoji sladni kompleksnosti pa prinese kar zajeten kup pridihov. Prevladuje značaj suhega sadja, še posebej fig in sliv, ki jih dopolni sladek piškotast duh. Zraven se prepozna še nekaj čokolade ter zelo nežen alkoholni duh - vse skupaj pa daje pivu zelo topel značaj. Tudi v okusu se dogaja marsikaj. V začetku prevlada sladkoba suhega sadja, kar lepo izrazita, ki pa jo dopolni srednja grenkoba, v finišu kar malenkost ostra skupaj s kvasnim občutkom. Nežnejši pookus pa nato še kar traja in traja. 

Belgijsko navdahnjeni Lost Vicar izpod rok mojstrov treh dežel je precej kompleksno pivo, ki v okusu prinaša zelo veliko. Ob tem pa tudi nič kaj ne skriva svoje kar zajetne alkoholne stopnje, ki tako kar pošteno pogreje v požirku. In kot tak je zelo primeren za večerno razvajanje.


Kje naj ga iščem?


  • Omnivar Brewery (spletna trgovina)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → všečen v svoji konkretnosti, ki prinese sladkobo, grenkobo, alkohol,... - ob tem pa ostaja zelo dobro piten in se mi dopade

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar