petek, 6. marec 2020

Varuh Ančka


Ime: Ančka
Pivovarna: Pivovarna Varuh, Koper

Stil piva: Samostanski quad

Vsebnost alkohola: 14,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Obalni pivovarji, ki najraje varijo v belgijskem stilu, so za zimo pripravili nekaj konkretno močnega in posebnega. Ančka, ki ji je pivovar dodal tudi stroke burbonske vanilije, pa je s svojimi 14,5% vsaj za nekaj časa prevzela tudi primat najmočnejšega piva pri nas.

Ančka je temne, umazano rjave barve, za kratek čas pa se na vrhu kozarca pojavi še tanka bež obarvana glava, a ne ravno za dolgo. Aroma do nas pripluje na nežen način, a s seboj prinese prijetne note vanilije in lesa, kasneje pa se začne še bolj razkrivati v svoji kompleksnosti - nežna čokolada, kar precej alkoholnega pridiha viskija ter rahel pražen duh, ob vsem tem pa pride najbolj do izraza še suho sadje, predvsem suhe fige. V okusu prevladuje sladkoba, ki je kar precej izrazna z veliko značaja suhih sadežev in jagodičevja. V finišu se pridruži nekaj malega grenkobe, nato pa še vanilija in čokolada za konec.

Pri Varuhovi Ančki pridejo zavidanja vredni % alkohola lepo do izraza - pošteno pogrejejo v požirku, malo celo podžgejo na poti, ampak ne zažgejo, tako da se jo da vseeno dovolj preprosto spiti in podeliti v zimskem večeru, za kar je bila tudi ustvarjena.




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo všečno pivo kompleksnega značaja, presenetljivo preprosto pitno kljub konkretnosti
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar