torek, 28. junij 2022

Reset / Lepi Dečki 1 - Styrian NEIPA

Međimurski Lepi Dečki so se povsem resetrali, ko so k njim na obisk prišli fantje iz pivovarne Reset. Skupaj so ustvarili Styrian NEIPA, nov pozitiven rezultat slovensko-hrvaškega sodelovanja in pivo, ki prikaže vse kar imajo za ponuditi naši savinjski hmelji - Styrian Dragon, Styrian Fox in Styrian Wolf.  
 
Pivo je izjemno motnega sokastega telesa zelo umazane zlato-oranžne barve, tanka bela glava pa na njegovem vrhu kar dobro postoji. Aroma je prijetno sadna in sladka, ne pretirano izrazita, a vseeno lepo zaznavna - predvsem z breskovim dihom in kasneje nekaj trave in mentola. Požirek je srednje grenkoben, spremlja pa ta občutek nekaj svežega kokosno-mentolastega značaja. Finiš je suh, pookus pa še kar lepo potraja v ustih. 
 
Slovensko-hrvaški Styrian NEIPA je lahkotnega telesa in svežega značaja. Mogoče je nekoliko manj sadno izrazit v aromi, še vedno pa je zelo lepo in predvsem preprosto piten ter svež.
 

1 - Styrian NEIPA

Brežice
 
v sodelovanju z Lepi Dečki Brewery 
Mihovljan (HRV)

NEIPA

5,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → v redu, malo bolj zadržan in neizstopajoč, a svež in osvežilno piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar