četrtek, 2. maj 2024

Union Premium IPA

V pivovarni Union so zopet navarili nekaj bolj drznega in konkretnega. Zvarili so namreč Premium IPA, na ta način pa so se tudi nekoliko približali svetu craft piva, saj je tam IPA še vedno glavni stil.   
 
Unionov IPA je kar dobro motnikavega telesa oranžno zlate barve, na vrhu kozarca pa zraste tanjša bela penasta glava, ki pa je kar obstojne sorte. Aroma je zmerno izrazita s svojim sadnim hmeljnim karakterjem, v njem pa se pomešajo tako citrusne note kot tudi nekoliko bolj sladka breskev - vse pa deluje zelo všečno. Požirek se ponuja s srednje nežno grenkobo, zraven doda še malo citrusastega priokusa, medtem ko je finiš rahlo sladek. Pookus je nežen, a s svojim rahlo grenkobnim značajem kar lepo potraja.
 
Lahko telo, svež značaj in preprosta pitnost so glavne odlike tega Unionovega IPA, ki se v bistvu kar dobro približa tistim bolj kraftovskim verzijam tega stila. 
 

Premium IPA

Ljubljana

IPA

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → zelo soliden, lepo piten in z nekaj pravega karaketrja

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar