torek, 7. maj 2024

Bevog Wolgor Blend 1123

Konec leta 2023 se je vrnil tudi Wolgor, Bevogov imperial stout, in sicer njegov najnovejši blend. Gre za v rabljenih sodih starano pivo, ki je po dolgem času zopet našlo pot do pivcev. 

Wolgor je popolnoma črne barve, kot najtemnejša noč brez zvezd in lune, pokrije pa se le s tankim kavnato obarvanim obročkom pene. Prvi vdih prinese zanimivo kombinacijo prijetnih arom - zaznamo lahko nežen čokoladni dih, nekaj kiselkastega ribeza, pridihe suhega sadja, rahlo alkoholno noto, čisto blag pražen duh in za konec še nekaj lesnega karakterja. Požirek je srednje grenkoben in nekoliko pražen v začetku, sledi pa nekaj lepo zaznavne in prijetne čokoladne sladkobe. Pookus pa nato še kar nekaj časa pusti nežnejšo sled v ustih.
 
Bevogov cesarski Wolgor je polnega telesa, žametnega občutka in nekoliko oljnate teksture, ko počasi polzi po grlu. Ob tem nam v ustih pričara kompleksne okuse, zraven pa pusti še nekaj občutne, a ne pretirane alkoholne topline. Narejen za počasno srkanje.  
 

Wolgor Blend 1123

Bad Radkersburg

Cesarski stout

12,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → konkreten, kompleksen in zelo polnega telesa - za posladkati

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar