četrtek, 9. maj 2024

Bevog Shoebill

Eden najbolj nenavadnih ptičev na svetu, shoebill (ali po naše čevljekljun), je zaradi svoje ranljivosti in ogroženosti našel pot tudi na pločevinko Bevogovega najnovejšega NEIPA piva. Gre za trojno hladno hmeljeno pivo, ki mu hmeljni značaj zagotovijo sorte Azacca, Idaho 7 in Mosaic.  

Večja snežno bela glava za dalj časa prekrije kozarec žareče zlatega piva, ki ima do popolnosti motnikavo telo. Aroma je sicer nekoliko bolj nežna, a zelo lepo pokaže sadne hmeljne karakteristike - predvsem zelo zrelo tropsko sadje pride v ospredje z veliko dodatka smole. Požirek je v začetku kar pošteno grenkoben ter celo malo podžge s svojo ostrino. Finiš je precej suh, pookus pa v tem nekoliko bolj ostrem in grenkobnem značaju še zelo dolgo potraja. 

Bevogov Shoebill je na pogled in v aromi zelo tropsko saden, medtem ko je v požirku kar pošteno izrazit, oster in konkreten. Vse to je zapakirano v lahkotnejše telo in kot celota bo po okusu ljubiteljev konkretnih hmeljnih napitkov.
 

Shoebill

Bad Radkersburg

NEIPA

6,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → kar pošteno hmeljno oster, malo bolj zahteven, ampak še vedno dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar