torek, 5. februar 2019

Mexa Nagual


Ime: Mexa Nagual
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Jantarni ležak

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Mali Grad so v sodelovanju z ljubljansko mehiško restavracijo El Patron pripravili pivo po imenu Mexa Nagual - gre za pivo v stilu dunajskega (jantarnega) ležaka, ki je eden izem najbolj popularnih stilov piva v deželi tacosov, buritov, chimichang in tako naprej.

Pivo je skorajda popolnoma jasne jantarne barve, njegov izgled pa zaključi srednje velika in ne ravno stabilna umazano bela glava. V aromi prevlada sladna nota z dihi karamele in piškotov, ozadje pa tvorijo nežnejše senene hmeljne note. Tudi v okusu se lepo pokaže sladni značaj z nežnejšo sladkobo piškotov, za ravnovesje pa poskrbi srednje izrazna hmeljna grenkoba, ki za seboj pusti še trajajoč pookus, rahlo poprastega značaja.

Mexa Nagual je lahkotnejšega telesa in preprostejšega okusa, ki bo s svojim sladkejšimi lastnostmi ponudila pravi kontrast pikantnejši mehiški hrani. Saj "mehiško" pivo vendarle ne gre brez mehiške hrane.




  • El Patron Tacos & Store (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → zdi se mi povsem soliden (jantarni) ležak, preprost in lahkotno piten, brez kakšnih pretirano izstopajočih lastnosti
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar