četrtek, 14. februar 2019

Old Franz Strawberry IPA


Ime: Strawberry IPA
Pivovarna: Old Franz Brewery, Poljčane

Stil piva: Sadni IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: buteljka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivo je vedna dobra izbira za darilo (no, za pivoljubce) - pa naj bo to za božič, rojstni dan, ali pa kar za valentinovo. še posebej, če gre za prav posebno pivo, kot je ta jagodni IPA, ki so ga navarili (v majhnih količinah) v pivovarni Old Franz Brewery prav za ta praznik.

Strawberry IPA je popolnoma motne, umazano-jantarno-bakreno-oranžne barve, zakrito pa z večjo, puhasto in kar hitro begajočo umazano belo glavo. V nežnejšo naravnani aromi nam ponudi precej prijetno kombinacijo hmeljnih sadnih not in zrelih jagod, ki sona začetku rahlo bolj sramežljive, a potem vseeno bolj zaživijo. V okusu se srečamo z blago hmeljno grenkobo (kar za IPA netipično nežno), nad katero prevlada rahlo kiselkasto-sladek sadni značaj, ki ga lahko takoj povežemo z jagodami. Na koncu pa pivo pusti še lahkotno grenkoben in ne ravno trajajoč pookus.

Jagodni IPA je kar nekoliko nasitnejše pivo, ki na rahlo bolj nežen način pokaže svojo jagodno stran in značaj. Če imate doma pivoljubca ali pivoljubko, bo to pivo seveda prava zamenjava za praznično popularne jagode in šampanjec.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → čist v redu pivo, pokaže svoj jagodni značaj, malo bolj v aromi kot v okusu - nisem največji ljubitelj te sadno-pivkse kombinacije, a je pivo lepo pitno in praznično drugačno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar