sobota, 10. november 2018

Mali Grad No Bullshit Lager


Ime: No Bullshit Lager
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Jantarni ležak

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Mali Grad se, odkar imajo v nepsredni bližini tudi svojo točilnico, večkrat odločijo za varjenje ležakov. Po tem, ko so zvarili že ležake značilne za različne konce Evrope, so sedaj pripravili enega novega, ki ga do sedaj še niso varili - gre za jantarni ležak, poimenovan tudi Vienna ali dunajski ležak.

Pivo je zaradi uporabe karamelnega sladu tipične, motnikave jantarne barve, pokriva pa ga tanjša bela glava, ki je precej neobstojna in kmalu pusti le tanek pokrovček. Aroma tega ležaka je sicer nežneje sladno naravnana, kjer pa karamela lepo zavzame glavno vlogo pred nekaj travnatimi hmeljnimi pridihi - le-ti pa kasneje prevzamejo primat, ko karamela kar precej izgubi na karakterju. Tudi v okusu prevlada sicer nežnejša a lepo izrazna sladkoba karamele in piškotov, medtem ko blažja grenkoba pride nekaj kasneje, nežen pookus pa zaključi izlet na Dunaj.

Vienna Lager je lahkotnejšega telesa in nežnejšega karakterja - posledično pivo deluje kot narejeno zato, da se zvrne kak ledeno mrzel vrček več. Ljubitelji ležakov bodo tako imeli priložnost poskusiti nekaj rahlo drugačnega.
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Točilnica Mali Grad (Kamnik)




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → v začetku simpatična aroma kasneje kar precej izgubi na všečnosti, samo pivo pa je preprosto pitno, kot se za ležaka spodobi
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar