sreda, 21. avgust 2019

Old Franz Lee Moon


Ime: Lee Moon
Pivovarna: Old Franz Brewery, Poljčane

Stil piva: Saison

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lee Moon je prvo sezonsko pivo, ki prihaja iz poljčanske pivovarnice Old Franz Brewery. Gre za osvežujoče, belgijsko navdahnjeno pivo stila saison, ki pa so ga v pivovarni pripravili malo na svoj način - dodali so mu namreč limonsko travo in limonino lupinico, ki tako dopolnjujeta belgijski značaj.

Franzova poletna osvežitev, ki je kar precej motne zlato-oranžne obarvanosti, za kar dolg čas zakrije večja puhasta glava snežno bele barve. Aromo, ki je sicer rahlo bolj sramežljive narave, zaznamuje zelo prijetna in osvežilno naravnana kombinacija limone in kvasasto-začinjenega občutka. Požirek po jeziku kar precej lepo požgečka s pikantnim značajem začimb. Svoje opravi še zaznaven kvasast značaj in nekaj kiselkastega občutka limone. Še dolgo potem pa nas poprasto-pikanten značaj zbada po jeziku v pookusu.

Lee Moon je prijeten, lahkoten in lepo začinjen poletni saison, ki mu dodatno dozo svežine podari še dodatek limone (oz. lupine). Pivo zelo primerno za popestritev poletnega dne, ko tekoča osvežitev še kako prija.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → korekten in zelo primeren saison, dodatek limonine lupinice pa ga zelo lepo in pitno popestri, tako da lepo steče, ampak z značajem
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar