sreda, 26. september 2018

Thirsty River Alpine Season


Ime: Alpine Season
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Saison

Vsebnost alkohola: 6,9%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bovška pivovarna Thirsty River Brewing si je v svojem razmeroma kratkem obstoju nabrala že kar konkretno količino različnih stilov piva, ki so jih ponudili obiskovalcem svoje točilnice. Sedaj pa je prišel čas tudi za pivo belgisjekga stila saison, ki so ga poimenovali Alpine Season.

Alpski saison je na pogled skorajda popolnoma jasne zlate barve, njegov všečen izgled pa dopolni še z manjšo belo penasto glavo, ki se kar hitro poslovi. Nežnejša aroma nas le počasi pozdravi z blagimi začimbami, ki jih dopolnita še zelo nežen pšenični dih in nekaj rahlih agrumov na koncu. Tudi okus sledi temu - nežni začinjeni priokusi za začetek ter blaga grenkoba v nadaljevanju. V pookusu pa se izkaže še z rahlo pikantnim občutkom, ki pivu še doda na svežini.

Alpine Season se tako izkaže kot res zelo sveže pivo, ki skupaj z lahkotnostjo v svojem telesu in nekoliko nežnimi, a še vedno tipičnemi belgijskimi značilnostmi v okusu, deluje tudi zelo osvežilno. Ni čisto tipični belgijec, je pa zato alpski belgijec, zelo primerna izbira za sončna in topla poletja med gorami.   
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Thirsty River Brewing Pub (Bovec)




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
  • Hotel Alp (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → všeč mi je nežnejši "saisonast" značaj, brez izrazitega belgisjkega kvasastega priokusa ter osvežilen in svež karakter piva
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar