sreda, 28. avgust 2019

Kapušin Vanilla Irish Red


Ime: Vanilla Irish Red
Pivovarna: Kapušin Kraft Pivovarna, Krasinec

Stil piva: Irski rdeči ale

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Potem, ko so pred kratkim premierno predstavili svoj irski ale, so se v pivovarni Kapušin odločili, da ga še nekoliko nadgradijo. In sicer tako, da so stroke vanilije namakali v bourbonu, kasneje pa jih dodali še pivu.

Rezultat je izjemno všečna in izrazita aroma vanilije in smetane, ki imata sladek značaj, medtem ko ju v ozadju spremlja nežnejša karamela, za povrhu pa še rahel praženi dih. Pivo je kar lepo motnikavega, temnejšega bakreno-rjavega odtenka, zakriva pa ga tanjša bež glava, ki kmalu izgine. V okusu se srečamo z nežnejšo sladkobo, ki jo ponujata vanilija in karamela, sledi pa ji srednje nežna grenkoba, ter na koncu še blažji pookus.

Vanilla Irish Red iz Bele Krajine je kar precej lahkotnega telesa, na trenutke malo izvodenelega, ki pa je zaradi zgoraj opisanih lastnosti, predvsem zaradi vanilijastega značaja, zelo pitno, kajti deluje kot ena nežna in prijetna sladica.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → dodatek vanilije se mi zelo dopade (predvsem je izrazita v aromi) in ga naredi še bolj všečnega, bourbona pa ni zaznati nikjer - je pa drugače prijeten in zelo simpatičen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar