petek, 3. julij 2020

22Brewing Fox And Sheep's IPA

Pivo

Fox And Sheep's IPA

Pivovarna

22Brewing - Koper

Stil

Angleški IPA

Alkohol

6,8%



Fox and Sheep's IPA so v 22Brewing poimenovali svoj angleški IPA, ki mu pravi otoški značaj podajo klasične britanske sestavine. Le-te pivu zagotavljajo najboljšo kombinacijo - glavni značaj pa mu podarita hmelj East Kent golding in za nekaj domačega priokusa še styrian fox.  

Pod izjemno veliko rumenkasto-belo glavo, precej puhasto in obstojno, se skriva angleški IPA jantarno-oranžne barve, precej žareč in zelo motnikavega telesa. Aroma, ki je sicer nekoliko nežnejša, se pokaže z zelo prijetno noto limonske trave in kosmulje. Le-ta lepo potegne na kiselkasto stran, precej v ozadju pa svoje delo opravlja še sladni značaj karamele in piškotov. V okusu prevlada srednje izrazna hmeljna grenkoba, kar precej suha in travnato-zeliščna. Ta občutek pa se nato nadaljuje še v trajajoč pookus.

Angleški IPA Fox and Sheep's je lahkotnejšega telesa in kar nekoliko bolj konkretnega značaja. Njegov dodobra zeliščno-začinjen karakter zelo lepo pride do izraza, posledično pa naredi to pivo kar nekoliko bolj ostro in zahtevno. 


Kje naj ga iščem?


  • 22Brewing (spletna trgovina)
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → zeliščno bolj konkreten, kar precej oster in zaradi tega meni nekoliko težje piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar