petek, 10. julij 2020

Valjhun Božji Bes!

Pivo

Božji Bes!

Pivovarna

Pivovarna Valjhun - Velika Loka

Stil

APA

Alkohol

4,9%



Božji Bes je prvi pale ale dolenjske pivovarne Valjhun. Navezuje se na zadnje dejanje Prešernovega Krsta pri Savici, torej še nekaj kulture ob kozarcu dobrega piva. V Valjhunu poskrbijo za vse. 

Žareče oranžni pale ale, ki je popolnoma motnega telesa, se v kozarcu pokrije z manjšo in le počasi izginjajočo belo glavo. Hmeljna aroma je nekoliko bolj nežna v svojem značaju, se pa lepo pkaže s citrusnimi notami, nekoliko bolj limonastimi. V okusu bomo najprej zaznali blažjo obliko grenkobe, ki pa jo povsem prevzame prijetno kiselkast priokus, ki je posledica dodatka posebnih sort sladu, kot pravijo v pivovarni. Rahlo poprast finiš zaključi požirek, v pookusu pa še nekaj časa pusti kiselkasto sled.

BožjiBes se izkaže kot nekoliko drugačen, ne ravno čisto tipičen pale ale. Je prijetno lahkotnega telesa in s poudarjenim kiselkastim značajem, kar pivu še doda nekoliko svežine. Bo pa zaradi tega seveda bolj všeč pivcem, že nekoliko navajenim kiselkastega značaja v pivu.   


Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Caffe Marko (Zreče)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lepo piten, kiselkasti značaj je prijetno svež in se mi precej dopade

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar