nedelja, 16. december 2018

Crazy Duck Žerouc


Ime: Žerouc
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Angleški ale

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Crazy Duck Brewery so z Žeroucem ustvarili nekaj nezahtevnega in lahkotno pitnega, katerega glavna naloga je, da odžeja. Nekaj kar bo povsem po merilih še ne tako zahtevne lokalne publike, a tudi nekaj kar bi lahko protegnilo zahtevnejše pivce.

Žerouca za krajši čas prekrije razmeroma majhna penasta glava, ki je le malenkost umazano bele barve, za sabo pa pusti izjemno čipko. Samo pivo je drugače le malenkost motnikavega izgleda in temnejšega jantarnega odtenka. V aromi nam ponudi nežnejše sladne note, kjer se najbolj izkaže karamela, družbo pa ji dela še nekaj blagega medeno-sadnega duha. Okus zaznamuje sramežljiva sladna sladkoba s karamelnim značajem, kasneje pa tudi z rahlo mednim, uravnovesi pa ju nežnejša hmeljna grenkoba z lahkotno travnatim značajem in nežnim pookusom.

Žirovski angleški ale je lahkotno pitno pivo, lahkotnejšega in že skoraj malo ozvodenelega telesa in nežnejših ter preprostejših lastnosti, zaradi česar je tudi popularen med lokalno publiko. Bo pa ponudil tudi nekaj pravega značaja, za tiste, ki si bodo zaželeli nekaj bolj značajnega.




  • Gostilna in pizzeria Lenger (Žiri)
  • Okrepčevalnica Bahač (Žiri)
  • Bistro Ambasada (Žiri)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → pivo narejeno za pitje brez razmišljanja - ne bo povzročilo splošne evforije, a je povsem korektno, preprosto in lahkotno pitno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar