četrtek, 16. julij 2020

Hopsbrew Vienna Lager

Pivo

Vienna Lager

Pivovarna

Pivovarna Hopsbrew - Selo pri Ihanu

Stil

Jantarni ležak

Alkohol

4,6%



Dunajski ležak, oziroma jantarni ležak, je naslednji stil piva, ki so se ga lotili v pivovarni Hopsbrew. Za stil je sicer značilna nekoliko bolj izrazita sladna sladkoba, a kljub temu še vedno lepo kaže tudi svoj ležakast značaj. Kako pa so ta zvarek pripravili v pivovarni Hopsbrew?

Kristalno jasni vienna lager, jantarno žarečega telesa, se za zelo kratek čas pokrije s tanko belo glavo, od katere kmalu ostane le tanek obroček. V aromi se nežno pokaže z blagimi travnatimi notami, lahkotno zeliščnimi in z ozadjem prav tako nežnega, a še vedno prepoznavnega duha maslenih piškotov. V okusu pride do izraza sladna sladkoba, piškotasta, ki jo nežno dopolnjuje hmeljna grenkoba, ki pa sladkobi ne prevzame primata. Rahlo poprast finiš in nežnejši, a kar trajajoč pookus pa poskrbita za prijeten zaključek. 

Vienna Lager je lahkotnega telesa in čistega, svežega značaja. V njem malenkostno bolj do izraza prideta sladkoba in sladni karakter, a pivo se vseeno ponaša tudi s tipičnim ležakastim občutkom. 


Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → v redu, tipično ležakast, brez posebnosti - lepo piten in soliden

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar