sreda, 7. junij 2023

Pelicon Session IPA

Ljubitelji piva že dobro poznajo Peliconom IPA po imenu 3rd Pill, kot tudi njihov dvojni IPA po imenu Quantum. Sedaj pa so zvarili še lahkotnejšo verzijo IPA piva - session IPA. In priprave na vroče poletje so očitno že v polnem teku. 
 
Peliconov Session IPA je kar nekoliko motnikavega telesa zlato-rumene barve, srednje velika bela penasta glava pa kar dobro poleži na vrhu kozarca. Sadna hmeljna aroma je zelo prijetna in vabljiva z notami tropskega sadja - tako sladkih, kot še malo bolj občutnih citrusnih not. Požirek je v začetku nežneje grenkoben, zaključi pa z zelo všečnim citrusnim "kickom", ki še nekoliko osveži. Nežno travnat pookus pa nato še kar lepo potraja in spominja na ta session IPA. 
 
Lahkotnejši IPA pivovarne Pelicon je lahkotnega telesa in zelo osvežilnega, poletnega značaja. V svojih lastnostih se pokaže kot pravi IPA, je pa zaradi nižje alkoholne stopnje precej bolj prijazen, oz. dopusti, da se spije tudi kakšen kozarček več.   
 

Session IPA

Ajdovščina

Lahki IPA

4,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → svež in izjemno piten, pravih IPA lastnosti tako v okusu in aromi

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar